Αρχαία μέλισσα - Ancient bee

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011
Η Κατερίνα Δέφνερ-Καφή για την "Αρχαία Μέλισσα"

Η Γιώγια Σιώκου είναι μια από τις κορυφαίες ελληνίδες ποιήτριες και με το παρόν βιβλίο της -εντυπωσιακό και σε εμφάνιση και σε περιεχόμενο και μεταφρασμένο εξαιρετικά στ' αγγλικά απ' τον σπουδαίο Ντέιβιντ Κόνολι- κάνει μία τεράστια προσφορά στην νεοελληνική μας λογοτεχνία!

Η Γιώγια Σιώκου έχει μια λυρικότατη πέννα και με την αισθαντικότητά της, την ευαισθησία της, τον γνήσιο ανθρωπισμό της, την ασύγκριτη ψυχική της ευγένεια, την γλυκεία καλοσύνη της, αλλά και τον απαράμιλλο δυναμισμό της, που της τον δίνει η οξύτατη ποιητική της συνείδηση -που 'ναι πάντοτε εν εγρηγόρσει- μάχεται για πανανθρώπινα ιδανικά και αξίες, για την ειρήνη του κόσμου και πονά για τα δεινά της ανθρωπότητας, ενώ όλ' αυτά δίνονται σε θαυμάσιους αφαιρετικούς μεταμοντέρνους στίχους, όπου δεσπόζει ο λυρικός ονειρισμός και μετουσιώνεται η σκληρή πραγματικότητα σε ποιητικό λυγμό και διάφανη αστρένια ονειροφαντασία.

[....] Αποτυπώνει τα πιο σκληρά γεγονότα με την διάφανη γοητεία του ποιητικού οίστρου της, σ' έναν λυρικό ονειρισμό που προβληματίζει, διδάσκει, απογειώνει κι αφήνει έντονη την αισθητική συγκίνηση στην ψυχή του αναγνώστη της.

Έτσι, μας ταξιδεύει στους υπέροχους κόσμους της λυρικής αισθαντικότητάς της, προσφέροντας στην νεοελληνική μας λογοτεχνία τα διάφανα κρίνα της μοναδικής ποιητικής της σκέψης!

Την ευχαριστούμε για την πολύτιμη προσφορά της στα νεοελληνικά μας γράμματα και της ευχόμαστε ολόκαρδα συνεχή έμπνευση και την τρανή χαρά της αδιάκοπης ποιητικής δημιουργίας, για να χαιρόμαστε πάντα τα αριστουργηματικά ποιητικά έργα της κορυφαίας πανανθρώπινης ποιήτριάς μας, της Γιώγιας Σιώκου.

Κατερίνα Δέφνερ - Καφή
Δημοσιεύθηκε στα
Αιολικά Γράμματα
Χρόνος 41ος - Νοέμβρης 2011 -
Τεύχος 252Ετικέτες

- Γιώγια Σιώκου @ 1.11.11  
 • Αρχική σελίδα

 • Tους ανθρώπους και τη φύση αγάπησα παράφορα κι έτσι επέζησα. Το πολιούχο χρέος μου απέναντι στη λογοτεχνία σεβάστηκα' τους νεκρούς ποιητές' το φλοίσβο του πλανήτη.

  Γιώγια Σιώκου

  e-mail: giogia.siokou@gmail.com

  προφίλ

 • Αρχική σελίδα


 • Αναρτήσεις ιστολογίου
  Σύνδεσμοι
  Πρόσφατες αναρτήσεις
  Aρχεία
  Powered by

  Free Blogger Templates

  BLOGGER